Kako zmanjšati porabo goriva? - Blog - Vulkanizerstvo Lašič

Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AVTOPRALNICA
Košarica » Količina:

0


Znesek:

0,00

DRUŽINSKO PODJETJE S 25-LETNO TRADICIJO!

Blog

Kako zmanjšati porabo goriva?

12. september 2019

Porabo goriva lahko zmanjšamo na več različnih načinov. Nekaj najpomembnejših navajamo tukaj: 1. Vedno vozite z ustreznim tlakom v pnevmatikah, vrednosti najdete v navodilih ali na nalepki na vozilu. Ustrezen tlak v pnevmatikah lahko prinese tudi do 20% prihranka pri gorivu.

 

2. Spremljajte promet pred seboj. Namesto sunkovitih zaviranj v zadnjem trenutku in ostra pospeševanja, ki mu sledijo, predvidevajte in popustite stopalko za plin dovolj zgodaj. 

3. Prilagodite slog vožnje. Priti pet minut prej na cilj lahko pomeni tudi nesorazmerno višjo porabo, ta z vsakim dodatnim kilometrom na uro izdatno raste, sploh na avtocestah.

4. Ob servisiranju vozila vedno zamenjajte tudi zračni filter - čisti filter poskrbi za boljše ''dihanje'' motorja. 

5. Ne pospešujte sunkovito - močnejši pritisk na stopalko pomeni višjo porabo, z bolj umirjenim pristopom pa lahko občutno podaljšate doseg vozila. Pospešujte odločno, a ne na meji zmogljivosti.

6. S seboj ne vozite krame, ki je ne potrebujete v vozilu - dodatna teža pomeni dodatno porabo. 

7. Snemite strešni prtljažnik, ko ga ne potrebujete. Porabo lahko dvigne tudi za več kot 10 odstotkov.

8. Ne vozite z odprtimi okni. Odprta okna pomenijo dodaten zračni upor, kar pomeni, da za isto hitrost potrebujete več motorne moči. Na avtocesti lahko odprto okno pomeni tudi 10% višjo porabo goriva. 

9. Denarnico lahko razbremenite tudi s spremembo življenjske filozofije. Načrtujte svoje vsakodnevne poti pametno - v trgovino na primer pojdite enkrat na teden, in ne vsak dan. Če je vaš cilj blizu, pojdite peš. Hvaležna vam bosta tako denarnica kot telo. In ne nazadnje, če se vas več vsak dan vozi na isti cilj, ali ni smiselno, da potujete skupaj? 


Vulkanizerstvo Lašič Brežice
Vaša varnost je pri nas na prvem mestu.

25 let z vami na poti.