Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AVTOPRALNICA
Košarica » Količina:

0


Znesek:

0,00

DRUŽINSKO PODJETJE S 25-LETNO TRADICIJO!

Konfigurator platišč

 Michelin Quality Center

      

Razlaga oznake EU za pnevmatike

Od novembra 2012 so vse nove pnevmatike opremljene z nalepko z oznako EU za pnevmatike. Če nalepke na pnevmatiki ne najdete, povprašajte prodajalca, saj vam je dolžan zagotoviti vse podatke o oznaki. Oznake EU za posamezne pnevmatike si lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini.

Nova oznaka EU za pnevmatike zagotavlja podatke o pnevmatiki, pomembne z varnostnega in okoljskega vidika. Oznaka EU za pnevmatike, podobno kot energijska nalepka na gospodinjskih aparatih, omogoča lažjo primerjavo pnevmatik glede na oprijem v mokrem, izkoristek goriva in glasnost.

Izkoristek goriva

Vrednost kotalnega upora pnevmatike vpliva na učinkovitost vašega vozila pri porabi goriva. Označen z razredi od A (najboljši izkoristek goriva) do G (najslabši izkoristek goriva).

Preberite več...

Oprijem na mokri podlagi

Vrednost, ki odraža zavorne zmožnosti pnevmatike na mokrih cestah. Oprijem na mokri podlagi je označen z razredi od A (najboljši oprijem) do F (najslabši oprijem).

Preberite več...

Hrup

Vrednost zunanjega kotalnega hrupa, ki ga ustvari pnevmatika, v decibelih. Raven hrupa pnevmatike je prikazana v obliki enega (tiha pnevmatika), dveh ali treh (hrupna pnevmatika) črnih zvočnih valov.

Preberite več...

 

Na oznaki prikazane vrednosti služijo zgolj za ponazoritev. Vrednosti se lahko pri določeni liniji/dimenziji pnevmatik razlikujejo.

Spletna stran Evropske komisije o uredbi o označevanju pnevmatik