Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AVTOPRALNICA
Košarica » Količina:

0


Znesek:

0,00

Konfigurator platiščOptična nastavitev podvozja

Nastavitev geometrije podvozja ali po domače »optika« pomeni nastavitev krmilnega oziroma voznega mehanizma v parametre, ki jih za vsako vozilo posebej določajo proizvajalci. Te nastavitve se s časoma porušijo zaradi različnih dogodkov, ki se zgodijo med vožnjo vozila, ko so udarne jame na cestišču, različne ovire ali prometne nesreče.

Zakaj je optična nastavitev potrebna?

Optična nastavitev podvozja ena od najpomembnejših stvari pri vzdrževanju in servisiranju vozila, saj omogoča večjo varnost na cesti in bolj racionalno rabo vozila.
Dobro nastavljeno podvozje je glavni dejavnik za pravilno lego vozila na cesti in njegovo vodljivost ter pripomore k manjši porabi goriva. Hkrati zagotavlja manjšo obrabo pnevmatik ter krmilnega in voznega mehanizma, ki jim s tem podaljšamo življenjsko dobo.

Z redno optično nastavitvijo prihranimo pri stroških:

zmanjšana poraba goriva,
• podaljšana življenjska doba pnevmatik,
• podaljšana življenjska doba krmilnega in voznega mehanizma,
• boljša vodljivost vozila na cesti.

Kako opazimo, da s podvozjem našega vozila nekaj ni v redu?

Pri vožnji boste opazili bistveno zmanjšano stabilnost vozila, slabšo lego na cesti, volan ni več v vodoravnem položaju, pa tudi avto ''vleče v levo ali desno'', kot pravimo po domače.

Kako pogosto opraviti optično nastavitev podvozja?

Pregled geometrije je priporočljiv na vsake 3 do 4 leta, odvisno on načina vožnje in cestišča. Priporočamo ga tudi po vsakem servisnem pregledu, kjer je prenastavljeno podvozje.

Optična nastavitev pri Vulkanizerstvu Lašič

Serviserji na vsa štiri kolesa avtomobila namestijo merilne tarče. Štiri digitalne kamere z visoko resolucijo nepretrgoma merijo pozicijo in usmerjenost tarče na vsakem kolesu. S tem dobimo vrednosti kotov nagiba in steka na vsakem kolesu.


Informacije o nastavitvi podvozja se avtomatsko beležijo v računalniškem programu, kjer odčitamo, koliko je vsako kolo odmaknjeno od idealnega stanja.


Računalniški program vsebuje predpisane parametre za vsako vrsto in tip vozila posebej, kakor jih predpisuje proizvajalec. Nastavitve na podvozju in kretnem mehanizmu vašega avtomobila opravimo s pomočjo avtomatiziranega samokalibrirnega sistema.

Z vrhunsko tehnologijo do večje varnosti in manjše porabe goriva

V Vulkanizerstvu Lašič izvajamo optične meritve in nastavitve podvozij vozil na vrhunski 3D napravi Hofmann, s katero strokovno opravimo vse najzahtevnejše posege in meritve na podvozjih vseh vrst vozil. Naša oprema uporablja najnovejšo računalniško vodeno tehnologijo, ki deluje na osnovi kamer za visoko natančnost in impresivne hitrosti meritev.

Prednosti 3D avto optike Hofmann:

• razpon platišč od 11" do 22",
• popolnoma avtomatiziran samokalibrirni sistem,
• skrajšan čas meritve in nastavitve podvozja,
• popolna sinhronizacija sistema z avtodvigalom,
• s strani proizvajalcev vozil podprta baza zahtevanih specifikacij,
• izredna natančnost meritev in nastavitev.Vaša varnost je pri nas na prvem mestu!
Vulkanizerstvo Lašič