Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Več o uporabi piškotkov
Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AVTOPRALNICA
Košarica » Količina:

0


Znesek:

0,00

Konfigurator platiščTest zimskih pnevmatik 2017/2018

Objavljamo prvi test zimskih gum v sezoni 2017/2018


Za vas smo povzeli test zimskih pnevmatik. Kdo bi vedel, kakšna bo letošnja zima: kako radodarna bo s snegom, kolikokrat bo padal in kakšne bodo temperature. In ker ne vemo, kakšna bo zima, moramo vozniki svoje avtomobile primerno opremiti za najzahtevnejše zimske vozne razmere, kajti prav pozimi so tako avtomobili in vozniki na najtežji preizkušnji: sneg in/ali led, mraz, veter otežijo vožnjo. Za vožnjo v najzahtevnejših razmerah mora biti avto primerno opremljen, najpomembnejše pa so pnevmatike, ki zagotavljajo edini stik avta s podlago, po kateri vozi. Če te niso ustrezne kakovosti, tudi najbolj izkušen voznik ne more storiti prav veliko. Zato je tako pomembno, da na avto namestimo primerne zimske pnevmatike. Katere so to, so ugotovili pri AMZS s testom zimskih pnevmatik, na katerem so preskusili 32 zimskih pnevmatik dveh dimenzijah: 195/65 R 15 T in 215/65 R 16 H.

Na trgu je kar nekaj celoletnih pnevmatik, ampak te so primerne predvsem za tiste, ki se pozimi malo vozijo ali pa se lahko izognejo vožnji v zahtevnejših razmerah. Za vse avtomobile, ki morajo vsak dan na cesto, pa so zimske pnevmatike nepogrešljive.

Dimenzija 195/65 R 15 T

V dimenziji 195/65 R 15 T so pri AMZS testirali lastnosti 16 pnevmatik. Tri so dobile oceno dobro in je njihova uporaba zelo priporočljiva zaradi uravnoteženih lastnosti na visoki ravni na vseh področjih. 12 pnevmatik je dobilo oceno zadovoljivo, njihova uporaba je priporočljiva, saj gre za kakovostne pnevmatike, ki pa so pri določenih lastnostnih nekoliko slabše od najboljših. Le ena pnevmatika je dobila oceno pomanjkljivo zaradi slabših lastnosti na enem izmed ocenjevalnih področij. Zmagovalne pnevmatike v tej dimenziji so nove Continentalove pnevmatike wintercontact TS 860. Več rezultatov v spodnji tabeli.Dimenzija 215/65 R 16 H

V dimenziji 215/65 R 16 H so prav tako preskusili 16 pnevmatik. Gre za dimenzijo, ki jo uporablja zelo veliko cestnih terencev. Zgolj ena pnevmatika je dobila ocena dobro in je njena uporaba zelo priporočljiva. Kar 14 pnevmatik je dobilo oceno zadovoljivo, ena pnevmatika pa je dobila oceno slabo in njene uporabe ne priporočamo. Kot najboljša v tej dimenziji se je izkazala Dunlopova pnevmatika Winter Sport 5 saj se je izkazala z uravnoteženimi lastnostmi na visoki kakovostni ravni na vseh ocenjevalnih področjih. Več rezultatov sledi v spodnji tabeli. 
Prilagamo še kratki ADAC-ov test v video obliki.Ob nakupu pnevmatik Vam strokovno svetujemo in pomagamo izbrati takšne, ki so najboljše za Vaš način vožnje. Za vse to pa so razlog naše dolgoletne izkušnje.

Kolektiv Vulkanizerstva Lašič Vam želi srečno pot in veliko varno prevoženih kilometrov!