Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska, ki ne hranijo osebnih podatkov.

Več o uporabi piškotkov
Jezik:

VULKANIZERSTVO - SERVIS
TRGOVINA - AVTOPRALNICA
Košarica » Količina:

0


Znesek:

0,00

DRUŽINSKO PODJETJE S 25-LETNO TRADICIJO!

Konfigurator platišč

        

Test letnih pnevmatik 2019

Za vas povzemamo tokrat prvi test letnih pnevmatik 2019 za lahka tovorna vozila. 


Pri nemškem avtomobilskem klubu ADAC so objavili poročili z dveh ločenih testiranj letnih pnevmatik, ker so Nemci tokrat obravnavali 16 letnih pnevmatik za kompaktna vozila (evropski B segment), prvič v zgodovini takšnih testiranj pa so preizkusili še 16 letnih pnevmatik za lahka gospodarska vozila.

185/65 R 15

Rezultati testiranj 16. letnih pnevmatik - dimenzije 185/65 R15 za kompaktne avtomobile ('supermini') so pokazali, da v tej kategoriji ni več zelo slabih pnevmatik, ker je večina - 14 letnih pnevmatik - testiranih pnevmatik tokrat prejela oceno „befriedigend“ (zadovoljujoče), samo dve pnevmatiki pa sta prejeli oceno „gut“ (dobro). Najbolje tokrat ocenjena letna pnevmatika Bridgestone. V tej kategoriji je blestela ob vožnji po suhi in mokri vozni podlagi, očitajo ji edino nekoliko večjo glasnost. Podobno je ocenjena tudi druga najbolje uvrščena letna pnevmatika znamke Vredestein, ki je resnično blestela predvsem ob vožnji po mokrem ter na področju manjše obrabe tekalne površine.
Napotki za pameten nakup: vsi, ki želite imeti na vaših kompaktnih avtomobilih nameščene letne pnevmatike, ki se odlično obnesejo v vseh situacijah, ne smete prezreti zmagovalne pnevmatike znamke Bridgestone in drugouvrščenega izdelka znamke Vredestein. Če vas ob nakupu pnevmatik zanima predvsem njihova obraba, potem izberite pnevmatike znamke Michelin. Vsem, ki bi radi ob vožnji z avtomobili varčevali z gorivom pa namenjajo pnevmatike znamke Maxxis.


215/65 R 16 C

Zelo drugačni so rezultati prvega izvedenega testiranja letnih pnevmatik za lahka gospodarska vozila. Kar 9 izmed 16. testiranih letnih pnevmatik v dimenzijah 215/65 R16 C ni bilo dobro ocenjeno, posledično je teh 9 pnevmatik prejelo zelo slabo oceno „mangelhaft“ (pomanjkljivo), medtem ko sta jo dve odnesli z oceno „ausreichend“ (zadostno). Samo 5 testiranih letnih pnevmatik si je prislužilo oceno „befriedigend“ (zadovoljujoče). Razlog za takšne ocene se skriva predvsem v naravi prevozniškega dela, kjer ima nizka obraba pnevmatik in varčevanje z gorivom pač prednost pred vodljivostjo in sposobnostmi zaviranja, čeprav številni vozniki lahkih gospodarskih vozil na avtocestah zelo radi pokažejo 'športne lastnosti' (vožnja z več kot 130 km/h) njihovih dostavnikov in kombijev za prevoz potnikov. Zaradi tega pa lahko nastane povečano varnostno tveganje za vse ostale udeležence v prometu, ker se bo otovorjeni dostavnik pri veliki hitrosti pač še težje ustavil ali pa se uspešno izognil morebitni oviri.

Zaradi dejstva, ki pravi, da se boste z enako dimenzioniranimi pnevmatikami za osebna vozila v enakih pogojih ustavili občutno hitreje (za to boste potrebovali približno 10 metrov manj prostora), Nemci predlagajo uporabnikom lahkih gospodarskih vozil, da naj v priročnikih za njihova vozila preverijo možnost namestitve pnevmatik za osebna vozila, sploh v primerih, ko imajo takšne pnevmatike zadostno nosilnost. Razlika ob zaviranju na mokri podlagi bo dobro vidna (37 metrov v primeru pnevmatik za osebna vozila in najmanj 47 metrov v primeru pnevmatik za lahka gospodarska vozila). V primeru pnevmatik znamk Semperit, Sava, Fulda in Kleber pa boste potrebovali še nekaj dodatnih metrov (od 55 do 60 metrov zavorne poti v primeru izdelka znamke Kleber). In to pri relativno počasnih 80 km/h. 

Video test: Vaša varnost je pri nas na prvem mestu!
Vulkanizerstvo Lašič Brežice